Vakantie Madeira

Fotogenieke bestemmingen op Portugese eilanden Madeira en Azoren

Een vakantie is hét moment om je camera erbij te pakken en de mooiste bezienswaardigheden en bestemmingen vast te leggen. Ontdek een andere cultuur en beeldschone natuur. En waar kan dan dat beter dan op de kleurrijke, zonnige en prachtige Portugese eilanden Madeira en Azoren?

Portugese eilanden

Wanneer je aan fotograferen in Portugal denkt, denk je wellicht aan Lissabon; de unieke trein, de bekende brug of aan de kustlijn in de Algarve. Maar Portugal heeft meer fotogenieke plekjes te bieden. Wat dacht je van de Portugese eilanden Madeira of de Azoren. De groene eilanden zijn pure natuurwonderen.

Fotograferen tijdens een vakantie Madeira

De perfecte redenen voor een vakantie op Madeira

  • Op Madeira kun je een unieke flora bewonderen, het is niet voor niets dat het eiland de bijnaam “bloemeneiland” heeft.
  • Het eiland Madeira is een paradijs voor wandelaars. Ongeveer 1300 km wandelpaden met een hoogte tot 1800 meter zorgen voor veel afwisseling.
  • Het milde klimaat maakt Madeira in elk jaargetijde een ideale vakantiebestemming. Niet te warm in de zomer en niet te koud in de winter – de perfecte omstandigheden.
  • Fantastische kustlijnen nodigen jouw uit om ze te verkennen. Rij met een huurauto langs de haarspeldbochten en bezoek onderweg kleine dorpjes en wijnhuizen.
  • Het naburige eiland Porto Santo is een waar zwemparadijs en lokt met kilometerslange zandstranden.
Vakantie Madeira
Levada Madeira

Fotografeer vulkanen tijdens een vakantie Azoren

Groene archipel de Azoren

Een Azoren vakantie biedt je een prachtige rondreis. De kleurrijke eilanden precies tussen Europa en Amerika biedt een prachtige natuurschoon. Laat je overvallen door bijzondere bezienswaardigheden zoals vulkanen, natuurlijke watervallen, mooie uitzichten. Bekijk idyllische meren.

Bezoek historische gemeenten zoals Ponta Delgada. Daarnaast staan de Azoren bekend als een mooie bestemming om te wandelen. De Azoren hebben 60 officiële wandelroutes. Loop langs vulkanen Een droomreis naar de Azoren is een fantastische plek voor mensen die houden van de natuur.

Unieke plekken op Sao Miguel

  • Culturele stad met rijke geschiedenis.
  • Lagoa do Fogo: idyllisch kratermeer. De meest bijzondere plek voor een wandelroute/
  • Caldeira Velha: unieke warm water waterval waar je een duik wilt nemen.
  • Sete Cidade; de bekende en kleurrijke kratermeren.
  • Furnas; de stad boordevol warmwaterbronnen en geisers.
Vakantie Azoren
Sete Cidades Azoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *